lunes, 31 de marzo de 2014

Esencias florales, gotas de conciencia





Les essències florals a diferencia d'altres medicaments elaborats amb herbes no contenen principis actius o parts de la planta dins el medicament. Si no únicament l’ informació del patró vibracional de la flor, obtingut de la maceració de les flors amb aigua, al sol unes hores i desprès s’afegeix com conservant el brandi.  Es un tipus de medicament destinat a conèixer i manejar les nostres emocions i els nostres pensaments. Ajuden també per afeccions físiques. L'objectiu principal es donar consciencia i descobrir les causes que ens produeixen malestar o malalties i poder recobrar la salut i el benestar.

El fet que el seu contingut sigui vibracional fa que arribi a parts molt profundes de la persona i ajudin a viure el procés de vida que ens toqui viure de la manera millor, entenguent i aprenent tot el que pot assumir. I el que duim malament poder enfocar-ho des d’una altre perspectiva, i treure profit positiu de la vivència que vivim.

La teràpia floral, empra com a eina curadora les essències florals com a mitja per prendre consciencia i evolució a la teràpia, guiat per un terapeuta que l'ajudi a entendre perquè pren les flors i quins efecte produeixen. Aquesta teràpia va començar amb les Flors de Bach, elaborades per l’anglès Dr. Eduard Bach i reconegudes per OMS. Es denominen flors de primera generació perquè son les primeres que apareixerem, molt conegudes avui en dia. Treballen les 38 estats bàsics del ser humà ara com: pors, incerteses, orgull, ràbia, tristesa, depressió, etc. Anant a l'arrel del problema, donant consciencia i eines per poder-lo transcendir-lo per retrobar l'equilibri.

La teràpia floral ha anat evolucionant per dir d'alguna manera i avui dia hi ha altres sistemes o grups florals procedents arreu del mon, que es denominen de segona generació, que el seu objectiu es afinar aspectes que s'han treballat amb les flors de Bach.  Es troben les flors del mediterrani, d’Austràlia, Califòrnia, de Menorca, de Balears i de molts altres indrets. Cada grup d'elles ofereix la particularitat de la seva flora. Ajuden en els conflictes amb la sexualitat, immaduresa, definició d’identitat, trastorns de llenguatge, falta de realització, etc
I també hi ha la tercera generació que essències florals d’orquídies amazòniques, que viuen a una alçada de 20m del terra, som les flors més evolucionades del mon.

Treballen els conflictes espirituals i aspectes en desharmonia del nostre ego. Ajuden a l’autoconsciència, compassió, amor, saviesa, entre moltes més.
Com veis es una teràpia que disposa d’eines florals magnifiques i cobreix un gran ventall d’afeccions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario